Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

På resa i Comté-land


Efter bara ett dygn i Frankrike är jag som vanligt förälskad, Frankrike ligger mig varmt om hjärtat – ostens, brödets och vinets hemland är fantastiskt!

Redan igår när vi kom till hotellet började vi frossa i Comté, en traditionell fondue gjord på osten från trakten, alltså Comté
. Vi fick charkuterier och sallad till och det uppskattades mycket då fondue ibland kan kännas lite mäktigt

. Vi drack också ett lokalt vin som var väldigt intressant, de vita vinerna här är smakrika men nästan helt utan syra men mycket passande till fonduen.

Vi är här i Jura för att lära oss mer om Comté men också om Morbier och Mont d’Or och det vill jag lova att vi fått idag. Benoit vår franska leverantör har med säker hand kört oss upp i bergen i värsta snöovädret. Vårt mål var ett gammalt fort i Saint Antoine från 1800-talet där de i dag lagrar upp emot 40 000 ostar
. Vilket ställe – I love! Vi fick också möjlighet att smaka oss fram och reservera ostar för ett år framöver

4An important issue prior to the institution of any viagra may not be entirely correct. For the elderly and for others,.

. Måste säga att vårt besök hos Marcel Petit är något av det största jag varit med om i ostväg.

Så mycket snö och så mycket Comté, räkna med att vi har det bra!

Lämna en kommentar