Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Taleggio med aprikossmul


Taleggio är den ena bakmammans absoluta favoritost
. Jag skulle kunna äta det varje dag om det inte vore för att den är ganska fet

. Osten passar bra med fruktiga smaker och den här lilla röran som man kan klicka på osten passar utmärkt tycker jag:

1 1/4 dl finhackade torkade aprikoser
2 msk hackade valnötter
1/2 tsk rivet citronskal
1 krm kanel
lite salt
2 msk honung

Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull och hetta upp under omrörning tills aprikoserna mjuknat, honungen smält och allt geggat ihop sig
.

Lägg skivor av taleggioost på Små Digestive och klicka på lite av aprikosröran. Ät och njut.

Recept av: Bakmammorna

En kommentar till “Taleggio med aprikossmul”

  1. Per

    Hej. Funkar aprikosröran även kall, om man vill göra den dan innan?

Lämna en kommentar