Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad


Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon
. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin . Så långt tillbaka som år 1170 finns det antydningar om en ost från byn Cheddar i det västengelska grevskapet Somerset
.

Cheddar är cylinderformad med en diameter på cirka 35–38 cm och kan väga upp till 27 kilo
. Men de smaksatta ostarna görs oftast i mindre storlek, med en vikt på cirka 250 g–4 kg
.

Bästa kexkombon: Havssaltade Kex och Fina Rågkex

Sildenafilthe patient and partner’s preference, expectations and sildenafil dosage.

.
Om du har en whiskycheddar så prova med lite whisky, och har du en portvinscheddar så prova med lite portvin.
På lite vörtbröd blir det inte dumt.

Lämna en kommentar