Karamelldoppade päron med Stiltonost

Räcker till ca 10 kex
ca 30 g Stiltonost
1 päron
Utvalda små Digestivekex
Karamellsås:
25 g smör
0,25 dl råsocker
0,25 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
en tredjedels tsk havssalt
Skala päronet och skär det i bitar
. Koka upp alla ingredienserna till karamellsåsen, den får bra konsistens efter ca 10 min
. Ta av såsen från värmen och lägg i päronen, låt dem gärna stå och dra en stund ifall du har tid. Plocka upp 1-2 päronbitar, lägg på ett litet digestivekex och toppa med en bit Stiltonost
. Annorlunda och gott! Ifall du får päronsmakande karamellsås över är den ljuvlig dagen efter till lite vaniljglass.
Recept av: Bara en kaka till
Av Bara en kaka till, 5 Nov, 2010 | Lämna en kommentarKategorier: Blog Challenge |