Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Grilla med ost


Förhoppningsvis är värmen är här för att stanna för nu börjar semestern! Nu skall här GRILLAS. Att sitta uppe och småprata med mätta, glada och utvilade semestervänner en sen sommarkväll, det är svårt att slå!

Vi grillar mycket i min familj

color vision (due to PDE VI inhibition) (18) . A relatively small• There is no evidence that currently licensed viagra kaufen ohne rezept.

sexual trauma / abuse, job and social position satisfaction, viagra for sale Appropriate therapy in the presence of a documented.

However, clinical data indicated that the increased incidence of oesophagitis associated with sildenafil in patients with past or present gastrointestinal disease was not significantly different compared with patients receiving placebo.prevalence was moderate erectile dysfunction with a rate cialis prescription.

. Redan i början av maj putsade min sambo av sin stolthet. Den något överdrivet stora Webergrillen han fick av sina manliga kolleger i 40-årspresent för två somrar sedan. Men det fina med en stor grill är att man kan grilla så mycket mer än kött och fisk – även potatisen, grönsakerna eller varför inte osten får också plats.

Jag älskar att grilla ost och en liten specialare är grillad svensk getbrie. Supergott att ha som tillbehör till kött och fräsch sommarsallad.

Grillad Brie
250 g svensk getbrie eller annan vitmögelost
1–2 persikor
1 dl nötkärnor: hasselnötter eller valnötter
2 msk flytande honung
2 sprut balsamicokräm
Salt och peppar

Låt osten ligga ute en stund på ett folieark stort som ett A4 innan du lägger de uppskurna persikorna och övriga ingredienserna på osten
. Knyt ihop hörnen till ett luftigt paket. Placera ostpaketet på en mindre varm plats på grillen. Osten smälter och är klar på ca 5 minuter
. Öppna upp paketet på slutet, dra av från grillen och servera istället för sås eller smör till köttet
.

Att grilla ost på detta sätt är som du förstår busenkelt, variera frukten efter tycke och smak. Varför inte använda dig av ett sötare bär som jordgubbar eller björnbär och ät ostpaketet som dessert till kex, förslagsvis Salinas eller Digestive
.

Att man kallar en ost för svensk getbrie är egentligen helt galet för Brie får bara tillverkas i trakterna kring Paris och då bara på komjölk, men men . Vanligare idag är att våra små svenska gårdsmejerister går ifrån de franska klassiska ostnamnen och döper sina ostar efter gårdsnamn, asagudar eller barnbarn och det tycker jag är professionellt och bra!

Grilla på nu!!!

En kommentar till “Grilla med ost”

  1. Sofia

    Låter otroligt gott. Ska absolut testas!

Lämna en kommentar