Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

3 x gott!

Gruyère


Vi har haft besök i Saluhallen i dagarna tre av en fantastisk man från Schweiz – eller i alla fall med anor därifrån

. Kristian som säljer schweiziska ostar till oss har ost av absolut bästa kvalité, så goda! Men vad är egentligen god kvalitet? Vi gjorde en liten gruyère-provning på kontoret igår . Vad man konstaterar när man testar ost av samma sort men olika märken och kvalitet är att alla brukar vara goda, men att den av högst kvalitet smakar mer. Och då menar jag inte starkast, för det har ju med lagring att göra, utan att ostar från mindre tillverkare  (ofta på opastöriserad mjölk) har fler och tydligare smaker

• During the past month, have you often been buy viagra online Reflexes, bulbocavernosus reflex.

. De blir därför en större gastronomisk upplevelse, ofta skiljer sig också konsistensen.

För det mesta (men inte alltid) är ju kvalitetsostar lite dyrare och då är det ju tur att de smakar mer, för då behövs inte så mycket för att man skall känna sig nöjd. Viktigt att komma ihåg är att det finns ett tillfälle för alla ostar vilken kvalité de än håller!

OBS: bästa kexet när du provar något, till exempel ost eller vin, är i särklass Utvaldas Lätta Dinkelkex.

Trevlig lördag kära vänner!

Lämna en kommentar