Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Svenska flaggans dag

Svenska flaggans dag


Vilket veckoslut vi fick! Det är inte klokt, vi svenskar måste vara världens lyckligaste just nu för här är ju så underbart

value in selected patients.Total score 5-10 (severe); 11-15 (moderate); 16-20 (mild); 21-25 (normal). generic cialis.

. Femte dagen i rad med kalasväder och till råga på allt är många av oss lediga. Bla bla bla, jag skulle kunna fortsätta och prisa vädret i evigheter men istället går jag direkt till dagens ämne: Sveriges nationaldag!

Hur firar man den egentligen, med sill och köttbullar kanske som så många andra svenska högtider? Här kommer ett litet kul tips från mig: häromdagen var jag och handlade på Kvantum Munkebäck, en trevlig butik inte långt från där jag bor. Där hade man fyllt en gavelfrys med massor av frysta bär, ”gilla”
. Där hittade jag en svensk nyhet, med bär som havtorn, gojibär, vinbär, blåbär, björnbär, hallon med mera. Alltså supersvenskt.

Jag kokade 500 gram bär med 2 dl socker i ca 35 min och smaksatte med lite rostade hasselnötter mot slutet .

En dag som denna har jag svårt att rekommendera någon annan ost än Kvibille Ädel. Mer svenskt än så är svårt att hitta på dessertostsidan
.

Jag måste också passa på att tipsa om en alkoholfri nyhet på systembolaget: Äppelmust Tullgarn, finns tre olika

. Återkommer angående det i nästa blogg. Inget snack om vad som skall ersätta vinet nästa gång jag har en gäst som kör!

Njut mina vänner av detta fantastiska land, och Grattis Sverige!

Lämna en kommentar