Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Värmen kommer med marmelad

Saint Marcellin


Är värmen tillbaks? Hoppas verkligen det, för härom natten var det frost och den nöp mina små sköra dahliaskott, fasen

.

Men till helgen lovas sommarvärme igen och då passar det väl bra med ett hett marmeladtips, gott till både ostar och grillat!

Het paprika- och chilimarmelad

2 paprikor
1 gul lök
1 chilifrukt
4-5 msk råsocker
1 dl vitt vin
2 msk balsamico
½ tsk salt

Koka samman i cirka 25 min och mixa försiktigt, se upp så det inte blir för såsigt . Supergott till färsk- och vitmögelost tillsammans med rosévin
.

På bilderna ser ni tre olika alternativ: Robiola, ko-, får-, och getmjölk från Italien tillsammans med Fina Rågkex; Saint Marcellin, komjölk från Frankrike tillsammans med Lätta Dinkelkex; och Briquette du Forez, fårmjölk från Frankrike tillsammans med Salinas

• Specialized: tests of value in select patient profiles intreatments for ED have to be considered in the context of How long does sildenafil last?.

.

Hälsningar från ostlagret!

2 kommentarer till “Värmen kommer med marmelad”

  1. Ann-Kristin

    Hej Jenny!
    Skojig blogg du har. Nu stundas det snart student. Har du något käckt tips på ost och tillbehör för buffén?
    Hälsningar Ann-Kristin

  2. Jenny Svenson

    Hej Ann-Kristin!
    Gör något kul med blåbär, snyggt och ur gott till färskost, getost och vitmögelost.

Lämna en kommentar